Wij zijn Richard en Maaike, en sinds 21-06-2007 onafscheidelijk van elkaar.
Onze grootste droom is om een (zo veel mogelijk) zelfvoorzienend leven op te bouwen in Frankrijk. We zijn bezig met het leren van de Franse taal, en hebben steeds meer contact met mensen die hetzelfde denken als wij, of die al grotendeels zelfvoorzienend leven en wonen.
Waarom willen wij dit? Wij willen de aarde beter gaan behandelen (de aarde kan zonder ons, maar wij kunnen niet zonder de aarde). De grond willen we zuiver en vruchtbaar houden. En uiteraard: een ruimte van liefde creƫren voor onze toekomstige kinderen <3.

Pagina's

zaterdag 25 februari 2017

Begin van de lente

Vanochtend werd ik wakker van een vogeltje die vrolijk aan het fluiten was. De eerste die ik dit jaar hoor die de dag aan het begroeten is, en iedereen daarvan op de hoogte wilt brengen.
Het vogeltje brengt mij terug naar mijn eerste yoga weekend van Saswitha. Het weekend van de zonnegroet. Voordat de zon opkomt lopen we met zijn allen stil en zwijgzaam naar de yoga ruimte. Stil zoeken we ons plekje op, en beginnen we met de meditatie. Ik hoorde de natuur in zijn mooiste en puurste vorm: alle dieren (voornamelijk vogels) waren lieflijk aan het fluiten. Iedereen moest weten dat de zon op het punt stond om de dag te verwarmen. En toen... toen was het even heel stil, heel eventjes maar. Het teken dat de eerste zonnestralen onze plek hadden bereikt. De vogels begonnen nog opgewekter te fluiten: nu was de dag echt begonnen! En wij, als yoga groep, gingen de zon begroeten.

Ik kom weer terug in het nu. Ik lig in bed, en hoor dat het vogeltje weg gaat. Haar lieve, vrolijke gefluit hoor ik niet meer, ze is nu ergens anders aan het aankondigen dat de dag, en de lente begint. ♡

Liefs,
Maaike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten