Wij zijn Richard en Maaike, en sinds 21-06-2007 onafscheidelijk van elkaar.
Onze grootste droom is om een (zo veel mogelijk) zelfvoorzienend leven op te bouwen in Frankrijk. We zijn bezig met het leren van de Franse taal, en hebben steeds meer contact met mensen die hetzelfde denken als wij, of die al grotendeels zelfvoorzienend leven en wonen.
Waarom willen wij dit? Wij willen de aarde beter gaan behandelen (de aarde kan zonder ons, maar wij kunnen niet zonder de aarde). De grond willen we zuiver en vruchtbaar houden. En uiteraard: een ruimte van liefde creëren voor onze toekomstige kinderen <3.

Pagina's

dinsdag 18 april 2017

Laatste dingetjes aan de camper

Voordat wij komende zondag weer op reis naar Frankrijk gaan zijn er een paar dingetjes die aan de camper gedaan moeten worden.
Eén ding daarvan is de APK... de eerste APK sinds de camper in ons bezit is. Dus dan kijk je mee tijdens de keuring, en tsjah, dan schrik je je rot. Een groot deel van de zijkanten (bodem) is rot, de schotels van de schokbrekers voor zijn vrijwel verdwenen door de roest, en dan is er ook nog eens 1 schokbreker lek. Op dit moment staat hij bij een garage waar hij morgen gelast gaat worden, en waar de "nieuwe 2e hands" schokbrekers er onder worden geplaatst.
Dan nog maar eens naar de APK deze week, anders kunnen we niet op vakantie... :(

Daarnaast zijn we zelf nog even lekker bezig geweest met het interieur, om ons van wat extra "woongemak" te voorzien.
Het onderdeel wat ik op mij heb genomen zijn de gordijnen. De gordijnen die er in zaten kwamen uit mijn oude kinderkamer, en waren even een noodoplossing.
Hieronder is de nieuwe stof van de campergordijnen te zien. Lekker vrolijk, en het past ook nog eens bij de gele streep aan de buitenkant, en met het mooie houten interieur binnen.

Het stofje voor in de camper
Het gordijntje bij het achterraam
Er hoeft enkel nog maar 1 gordijn te worden gemaakt, en het frame van het keukenraampje moet nog worden gestoffeerd. Maar dat is zo klaar, pas de problème.

In de tussentijd heeft Richard het "wc hok" wat praktischer gemaakt. De flesjes voor het toiletje en het wasmiddel viel alle kanten op wanneer het toilet naar voren werd getrokken. Zie hieronder de oplossing: een mooi vakje aan de linkerkant voor toilet flesjes en (af)wasmiddel, en boven het toiletje een plankje voor wc rollen.
Ons "wc hok"
Ook heeft hij enkele kleine handige aanpassingen gedaan, zoals: haakjes aan de keuken lades om te voorkomen dat deze open schieten wanneer je een bocht naar links iets te hard maakt, en haakjes in het opbergruim voor snoeren etc aan op te hangen.
En waar ik heel blij mee ben: een wasrek! Het wasrek zelf is gewoon gekocht, maar Richard heeft er een bevestiging voor gemaakt. Het eerste idee was om het wasrek aan de achterdeur te bevestigen, zodat deze ook kon blijven hangen tijdens het rijden (dan natuurlijk ingeklapt). Maar dat zou niet stevig genoeg worden, dus wordt het er gewoon op een standplaats op gehangen. Idéal! :)

Wij gaan jullie weer op de hoogte houden van onze ontdekkingsreis naar het zelfvoorzienende leven!
Liefs,
M&R

1 opmerking:

  1. Ik hoop voor jullie dat de 2de APK van de camper goed gekeurd gaat worden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen