Wij zijn Richard en Maaike, en sinds 21-06-2007 onafscheidelijk van elkaar.
Onze grootste droom is om een (zo veel mogelijk) zelfvoorzienend leven op te bouwen in Frankrijk. We zijn bezig met het leren van de Franse taal, en hebben steeds meer contact met mensen die hetzelfde denken als wij, of die al grotendeels zelfvoorzienend leven en wonen.
Waarom willen wij dit? Wij willen de aarde beter gaan behandelen (de aarde kan zonder ons, maar wij kunnen niet zonder de aarde). De grond willen we zuiver en vruchtbaar houden. En uiteraard: een ruimte van liefde creƫren voor onze toekomstige kinderen <3.

Pagina's

woensdag 19 juli 2017

(Zon) gedroogde tomaten

Omdat wij (nog) geen tuin hebben haal ik wel eens lekkere groenten en fruit op de markt. Wij beiden zijn niet zo dol op verse tomaten, maar we vinden wel (zon) gedroogde tomaten lekker.
En dan heb je een voedseldroger, dus moet je die ook wel gaan gebruiken :)
Van een hele tros tomaten heb ik blokjes gemaakt, en heb ze in olie met Italiaanse kruiden gelegd, uit laten druipen en toen op de trays.

Tomaatjes op de trays
We hebben hier twee versies van gemaakt: gedroogde tomaten met home made croutons en wat pijnboompitjes; en gedroogde tomaten op olijfolie met knoflook en extra kruiden.
Twee versies gedroogde tomaten
Lekker voor door de salade of op een lux belegd broodje :) Weer iets wat is gelukt! Hopelijk kunnen we later eens een kast maken die op zonnewarmte werkt. Dat zou dan weer een energiebesparing er bij zijn!

Liefs,
Maaike

Geen opmerkingen:

Een reactie posten