Wij zijn Richard en Maaike, en sinds 21-06-2007 onafscheidelijk van elkaar.
Onze grootste droom is om een (zo veel mogelijk) zelfvoorzienend leven op te bouwen in Frankrijk. We zijn bezig met het leren van de Franse taal, en hebben steeds meer contact met mensen die hetzelfde denken als wij, of die al grotendeels zelfvoorzienend leven en wonen.
Waarom willen wij dit? Wij willen de aarde beter gaan behandelen (de aarde kan zonder ons, maar wij kunnen niet zonder de aarde). De grond willen we zuiver en vruchtbaar houden. En uiteraard: een ruimte van liefde creƫren voor onze toekomstige kinderen <3.

Pagina's

woensdag 25 oktober 2017

Nieuw patroon wasbaar maandverband

In juli had ik een bericht geplaatst over wasbaar maandverband. Zelf was ik bezig gegaan achter de naaimachine, om deze dingetjes te kunnen maken. 3 patroontjes zijn er gemaakt, en er is het een en ander aangepast, en een paar keer weer opnieuw getest.
Uiteindelijk was er dan een patroontje waar ik tevreden mee was. Hij zit bij mij erg fijn, en er zijn geen irritaties tijdens het gebruik.
Uitgevouwen maandverbandjes
Opgevouwen maandverbandjes
Voor een vriendin heb ik 6 stuks gemaakt. Via haar ben ik op dit idee gekomen (niet alleen om wasbaar maandverband te gaan gebruiken, maar ook om het zelf te gaan maken). Zij heeft het getest en is er tot nu toe tevreden mee.

Omdat het zo goed is gelukt wil ik het wasbare maandverband op aanvraag verkopen. Ik maak gebruik van katoenen rest stofjes, dus het is niet mogelijk om een patroontje te kiezen. Wel is er dan sprake van optimale recyclage.
Hier vind je de pagina waarop de verbandjes te koop staan.

En verder had ik nog een tip gekregen van iemand om bloedvlekken uit het verband te krijgen: wanneer de vlek hardnekkiger is, is opgedroogd of op een delicater stofje: voeg dan asperine of aspegic toe aan het koude water.
Het is namelijk een bloedverdunner, dus het is een ideale toepassing hiervoor!

Liefs,
Maaike

1 opmerking:

  1. Ha Maaike... ik heb de bestelling van je verbande in goede orde ontvangen. Leuk om het pakketje uit te pakken.
    Wat heb je het goed verzorgd verstuurd. Super. Ik ga de instructies opvolgen en laat je weten wat ik ervan vind.
    Fijne dag verder. Elizabeth.

    BeantwoordenVerwijderen